Акція "Серце до серця"

     21 квітня учні нашої школи стали активними учасниками акції Всеукраїнського благодійного фонду "Серце до серця". Мета акції - допомога важкохворим дітям. Учні зібрали 550 грн., які перерахували на закупівлю реанімаційного обладнання для Тернопільської дитячої обласної лікарні.

        Скринька із серцем обійшла усі класи, учні добровільно приймали участь в акції, кидаючи до скриньки будь-яку грошову одиницю. За це учасникам акції прикріплювали червоні сердечка, як символ любові та добра. Ми переконані, що наш маленький внесок у цю добру справу допоможе якійсь знедоленій дитині.


Виступ агітбригади "Імпульс"              "Молодь обирає здоров'я"

      

 

 

       З метою формування навичок здорового способу життя в учнів та ціннісного ставлення до навколишнього середовища в нашій школі традиційно відбувся виступ агітбригади "Імпульс". Її учасниками стали учні 6-7 класів.


Флеш-моб "Молитва за Україну"

    20 березня 2015 р. о 13.00 год. було організовано масовий захід "Молитва за Україну", присвячений 150-річчю від дня народження видатного релігійного діяча ХХ століття Митрополита Андрея Шептицького. Флеш-моб проводився з метою реалізації заходів, спрямованих на всебічну підтримку і розвиток української ідентичності, формування в учнівської молоді почуття духовності та християнського світогляду, широкого залучення школярів до сучасних форм вияву громадянської активності.

       Розпочався захід читанням поезії Т.Г.Шевченка:

       "Свою Україну любіть.

       Любіть її... во врем'я люте,

       В останню, тяжкую мінуту

       За неї господа моліть".

      Далі у виконанні школярів та вчителів прозвучала "Молитва за Україну". Після виконання твору група підготовлених учнів, з запаленими свічками в руках, прочитала уривок з молитви А. Шептицького "За Україну і український нарід". Після цього слово надали гостеві - отцю-декану Зеновію. Відтак шкільний ансамбль виконав пісню "Молитва дітей за Україну". Під фонограму пісні Т. Петриненка "Господи, помилуй нас!" танцювальний ансамбль "Елегія" виконав хореографічну композицію, центральним персонажем якої була дівчина-Україна. Протягом всього заходу, який завершився загальношкільним виконанням Державного Гімну України та трикратним гаслом: "Слава Україні! - Героям слава!", в залі панувала атмосфера духовності та патріотизму.       


Майстер-клас                          "Виготовлення дерева з бісеру"

18 березня у Пробіжнянській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся майстер-клас на тему: «Виготовлення дерева з бісеру». У заході взяли участь методист Чортківського РМК Гикава І.Л. та вчителі обслуговуючої праці Чортківського району.

       Музика Л.І., вчитель ІІ категорії, радо зустріла гостей, з якими поділилася досвідом роботи. Вчитель продемонструвала технологію та процес виготовлення дерев з бісеру та їх оздоблення. Лілія Ігорівна презентувала сучасну методику виготовлення дерев, залучивши до практичної роботи кожного з присутніх доцільно дібраними матеріалами та мудрими порадами. Педагоги зацікавлено працювали, опановуючи техніку виготовлення листочків різних видів.

На майстер-класі були представлені роботи Лілії Ігорівни та її учнів: бонсай, дуб, плакуча верба, ялинка, фіалки з бісеру, сакура з натурального каменю. Особливо зацікавила учасників вишита бісером ікона та виставка літератури для роботи з бісером.

   Загалом захід дав вчителям теоретичний та практичний матеріал, став унікальною можливістю поділитися досвідом роботи з актуальних питань та бажанням освітян запроваджувати цей досвід у практику власної діяльності. Майстер-клас пройшов в атмосфері співтворчості та задушевності. Головне, щоб було бажання творити!


Виступ агітбригади                               "Зелений патруль"

       Веселі, активні учасники агітбригади "Зелений патруль" звернулися зі сцени із закликами берегти воду. Головною метою створення агітбригади було залучення молоді до глобального проблеми збереження екології, зокрема, до економного використання водних ресурсів. У нашій команді - одинадцятикласники: Верля Василь, Ковальчук Максим, Мацібурка Христина, Мороз Марія, Олійник Павло, Плітонова Олена, яким небайдужа проблема екології. У своєму виступі  вони доводили, наскільки важливим є збереження води.

      Програма виступу складалася із короткого звіту агітбригади про проведену ними роботу, із даних статистики, які підкріплювалися піснями, сценками, стінгазетами, презентацією. Саме тому глядачі мали змогу краще запам'ятати та засвоїти матеріал, який їм надавався. Учасники "Зеленого патрулю" виклалися на всі 100% і впевнені, що недарма.

     Сподіваємося, що ніхто не залишився байдужим і люди переглянуть своє ставлення до води, як до "колиски життя усього живого", адже кожен громадянин повинен замислитися над тим, чи економно він використовує воду. Отож, бережімо воду!  


Свято весни у 3 класі                            "Міс Дюймовочка"

Весна! Пора пробудження природи від зимового сну. Це час відновлення, краси та розквіту. Саме тому третій клас прагнув зустріти цю пору року по-особливому. Так виникла ідея провести 12 березня свято "Міс Дюймовочка". Керував процесом підготовки до свята студент Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. О. Барвінського С.В. Плечінь, який проходив педагогічну практику під керівництвом класовода Юрків Л.Й. 

      Конкурсна програма свята складалась із 7 етапів. а саме "Продукти для борщу", "Танець з кулькою", "Відгадай мультфільм, казку", "На подіумі", "Улюблена пісня", "Малюнок із заплющеними очима", "Впізнай однокласника наосліп". У святі брали участь сім школярок: Баранюк Віталіна, Бібікова Марія, Бісюк Тетяна, Бойко Ірина, Картофель Наталія, Снігур Анастасія, Ялинчук Юліана. Як і ведеться на всіх конкурсах, конкурсанток оцінювало компетентне журі: Калушка І.Б. (ЗДВР), Шарабуряк Н.П. (педагог-організатор) та Федоришин О. (президент школи).

      Хлопчики із захопленням спостерігали за дійством, вболівали за конкурсанток, приймали участь у деяких конкурсах.

      Дівчатка, які брали участь у святі, продемонстрували вміння триматись на сцені, артистичність. Переможницею конкурсу "Міс Дюймовочка" стала Снігур Анастасія, "Віце-міс Дюймовочка" - Бойко Ірина. Інші учасниці отримали грамоти у номінаціях: "Міс Грація", "Міс Ніжність", "Міс Фантазія", "Міс Симпатія".

  Бажаємо нашим юним Дюймовочкам надалі залишатися такими ж чарівними, розумними та талановитими.


Вшанування пам'яті Т.Г. Шевченка          та відзначення 150-річчя                  Державного Гімну України

10 березня учні та громада села зібралися біля пам'ятника Т. Шевченку. Спочатку о. Зіновій Пасічник провів поминальну панахиду. Після цього відбувся короткий концерт за участю учнів Пробіжнянської ЗОШ І-ІІІ ст., учнів та викладачів Пробіжнянської музичної школи та мішаного хору. Усіх присутніх привітала Чайківська Г.З. - начальник відділу культури та туризму Чортківської РДА. Насамкінець учні разом із мішаним хором виконали Державний Гімн України з нагоди 150-ої річниці його публічного виконання. Піднесена та урочиста атмосфера доповнювалася вишиванками та національною символікою.


Вшанування пам'яті                          Героїв Небесної Сотні

      23 лютого 2015 р. в Пробіжнянській школі І-ІІІ ступенів відбулася загальношкільна лінійка «Герої нашого часу», приурочена подіям, що відбулися на Майдані Незалежності в Києві рік тому. Захід підготувала та провела педагог-організатор Шарабуряк Н. П. Метою даного заходу було нагадати про події на Майдані, які отримали назву Революції гідності, згадати патріотів, які віддали свої життя за нашу країну. Саме тому стіни прикрашали малюнки червоних маків, які є символами невинних жертв цивільних збройних конфліктів. З тривогою в душі слухали присутні учні та вчителі хроніку подій Євромайдану, вірші про ті буремні дні. Старшокласники інсценізували Майдан, вигукуючи його основні гасла: «Слава Україні!», «Героям слава!», «Слава нації – Смерть ворогам!», «Герої не вмирають!», «Ми переможемо!».

      Під супровід карпатської балади «Пливе Кача…» було згадано тих, хто загинули найпершими – Сергія Нігояна, Юрія Вербицького, Михайла Жизневського, а також жителів нашої області – Олександра Капіноса, Устима Голоднюка, Назара Войтовича, Василя Мойсея, Ігоря Костенка та Тараса Слободяна. На завершення присутні вшанували пам'ять всіх Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.  


Шкільний благодійний ярмарок       "Допоможемо Андрію Абдуліну"

   У складний для нашої країни час в школі проведено ряд заходів щодо вдосконалення роботи з патріотичного виховання учнів та сприяння зростанню підростаючого покоління справжніми патріотами своєї держави. одним із підтверджень небайдужості юного покоління до долі своєї Батьківщини є участь в акціях та заходах, що проводяться з метою моральної та матеріальної підтримки українській армії. Від початку навчального року у нашому навчальному закладі проведено акції: "Лист воїнам АТО", "Оберіг захисника України",  "Подарунок для воїна АТО" до Дня Святого Миколая тощо.

   10-11 лютого відбувся шкільний благодійний ярмарок "Допоможемо Андрію Абдуліну" - 23-річному воїну з м. Копичинці, якому потрібні кошти на функціональні протези. Ініціатива організації ярмарку належить лідерам учнівського самоврядування. До проведення заходу долучилися учні всіх класів, батьки, вчителі. На ярмарку було представлено велику кількість солодощів, які діти випікали разом зі своїми батьками.

      Учні нашої школи пригощали всіх бажаючих, а вилучені кошти (у сумі 2880 грн.) були перераховані на рахунок матері Андрія.